DUODEKA

Werkwijze

Duodeka focust zich op het systematisch produceren van digitale producten en bedrijven, zowel voor anderen als voor onszelf. Hiervoor gebruiken we onze eigen methoden die op deze pagina worden uitgelegd.

Wanneer het op software ontwikkeling aankomt focussen wij op twee zaken: Snelheid en robuustheid. Om dit te kunnen realiseren moeten we eerst begrijpen wat écht jouw wensen zijn. Daarom staan we stil bij jouw droom over vijf jaar. Ook van de software, maar vooral ook van jouw business model. Want willen we snel robuuste software opleveren, moeten we terug kunnen redeneren vanuit de toekomst naar nu en de fundering daarop inrichten. Dit noemen wij het blauwdruk proces, welke technische, functionele vereisten ontwerpt ingericht op jouw business model.

We maken  gebruik van ons product Flystart. Hiermee kunnen we vliegensvlug een eerste oplevering van software realiseren. Zie het als een casco-oplevering van een huis. De fundering ligt, de muren staan, de ramen zitten erin. Dit alles wordt gegenereerd met één druk op de knop op basis van het blauwdruk. Flystart verzorgt de casco-oplevering en die is standaard ook een app, ondersteunt koppelingen en maakt dashboarding mogelijk.

Hierna moeten we ‘alleen’ nog de custom functionaliteit ontwikkelen. Gas geven dus! Dit doen wij in ontwikkel sprints van ongeveer 12 dagen per maand. Bijsturen is mogelijk. Tijdens de ontwikkel sprints vinden we ook snelheid belangrijk, maar zijn ook nog altijd bezig met de robuustheid. Daar wil je namelijk continue mee bezig zijn. Wij zullen dus actief met jullie aan het sparren zijn over welke route aan de wensen voldoet en tegelijk op de korte en/of lange termijn de beste oplossing is.

Venture Building.

Duodeka heeft als een Venture Builder een shared service center waaruit digitale bedrijven services kunnen putten. Denk natuurlijk aan software ontwikkeling, maar ook methoden en technieken om bedrijfsideeën te valideren en verfijnen (kennisreeks) en om snel aan de slag te gaan met je eerste marketing.

Jij bent de Venture Lead en runt het bedrijf. Wij zijn hier je partner 2.0. In ruil voor een participatie leveren wij services. We kunnen op meerdere manier betrokken worden. Denk bijvoorbeeld aan een minder-factuur als converteerbare lening. Zo gaan we samen de wedstrijd spelen!

Ook bieden we ondernemers de mogelijkheid om zich als Venture lead op te werpen voor een (nog te ontwikkelen) venture. Voor onze werkers bieden we een ontwikkelpad richting Venture Lead (vacatures).

Wil je meer weten? Neem even contact met ons op!

Benieuwd welke ventures wij operationeel hebben?

Bekijk onze Venture Building pagina of kom langs voor een kop koffie

Digital Transformation.

Stap 1: Wens om te groeien

Jij wilt groeien. Een nieuwe of huidige markt betreden met een digitaal product, jouw diensten aanbieden via een platform of tijdrovende bedrijfsprocessen automatiseren?

Stap 2: Toekomstanalyse

Software toekomstbestendig ontwikkelen is dé uitdaging. Daarom besteden we vooraf genoeg tijd om je toekomstwensen in kaart te brengen.

Stap 3: Blauwdruk

Samen komen we van idee tot product. Hiertoe dient eerst een blauwdruk gemaakt te worden: het fundament waarop jouw product gebouwd zal worden.

Stap 4: Snelle eerste oplevering

In sprints werken we naar de eerste versie toe (MVP). U bepaalt welke features ontwikkeld gaan worden in een sprint. Gedurende het proces kan er bijgestuurd worden.

Stap 5: Doorontwikkeling

Software is nooit af. We blijven doorontwikkelen om te groeien en om te verbeteren. Indien nodig wordt de intensiteit opgevoerd.

Stap 6: Partnership

Wij blijven altijd betrokken. Wij staan altijd klaar om jou te helpen met business en IT vraagstukken.

Start Venture Building Together

Meer weten over Venture Building? Ondernemer met een goed idee?
Of gewoon een potje sparren? Wij maken graag kennis met je!

Stuur een mailtje of Maak direct een afspraak