d duodeka

Werkwijze Software Ontwikkeling

Wanneer het op software ontwikkeling aankomt focussen wij op twee zaken: Snelheid en robuustheid. Om dit te kunnen realiseren moeten we eerst begrijpen wat écht jouw wensen zijn. Daarom staan we stil bij jouw droom over vijf jaar. Ook van de software, maar vooral ook van jouw business model. Want willen we snel robuuste software opleveren, moeten we terug kunnen redeneren vanuit de toekomst naar nu en de fundering daarop inrichten. Dit noemen wij het blauwdruk proces. Daarin ontwerpen wij de functionele en technische vereisten voor jouw business model.

We maken gebruik van ons product Flystart. Hiermee kunnen we vliegensvlug een eerste oplevering van software realiseren. Zie het als een casco-oplevering van een huis. De fundering ligt, de muren staan, de ramen zitten erin. Dit alles wordt gegenereerd met één druk op de knop op basis van het blauwdruk. Flystart verzorgt de casco-oplevering en die is standaard ook een app, ondersteunt koppelingen en maakt dashboarding mogelijk.

Vervolgens moeten we ‘alleen’ nog de custom functionaliteit ontwikkelen. Gas geven dus! Dit doen wij in ontwikkel sprints van ongeveer 12 dagen per maand. Bijsturen is mogelijk. Tijdens de ontwikkel sprints vinden we ook snelheid belangrijk, maar zijn we ook nog altijd bezig met de robuustheid. Daar wil je namelijk continue mee bezig zijn. Wij zullen dus actief met jullie aan het sparren zijn over welke route aan de wensen voldoet en op de korte en/of lange termijn de beste oplossing is.

Benieuwd welke ventures wij operationeel hebben?

Bekijk onze Venture Building pagina

Stap 1: Wens om te groeien

Jij wilt groeien. Een nieuwe of huidige markt betreden met een digitaal product, jouw diensten aanbieden via een platform of tijdrovende bedrijfsprocessen automatiseren?

Stap 2: Toekomstanalyse

Software toekomstbestendig ontwikkelen is dé uitdaging. Daarom besteden we vooraf genoeg tijd om je toekomstwensen in kaart te brengen.

Stap 3: Blauwdruk

Samen komen we van idee tot product. Hiertoe dient eerst een blauwdruk gemaakt te worden: het fundament waarop jouw product gebouwd zal worden.

Stap 4: Snelle eerste oplevering

In sprints werken we naar de eerste versie toe (MVP). U bepaalt welke features ontwikkeld gaan worden in een sprint. Gedurende het proces kan er bijgestuurd worden.

Stap 5: Doorontwikkeling

Software is nooit af. We blijven doorontwikkelen om te groeien en om te verbeteren. Indien nodig wordt de intensiteit opgevoerd.

Stap 6: Partnership

Wij blijven altijd betrokken. Wij staan altijd klaar om jou te helpen met business en IT vraagstukken.