d duodeka

KPI generator Showfigures

MCKX adviseert en ondersteunt podia en festivals bij het genereren van goede sturingsinformatie. Om podia toegang te geven tot alle gegevens rondom activiteiten en dit samen te brengen in overzichtelijkere rapportages en dashboards bedacht MCKX SHOWFIGURES, een KPI dashboard tool. Voor de ontwikkeling van de tool ontstond er behoefte aan maatwerk software. In de zoektocht naar een ontwikkelaar kwam MCKX terecht bij DUODEKA, en gezamenlijk is de KPI dashboard tool SHOWFIGURES ontwikkeld.

Rapportages op maat

Het systeem importeert data omtrent de activiteiten uit het boekhoudpakket en de planningssystemen, deze data wordt vervolgens in verschillende vormen beschikbaar gesteld. In het systeem zit een totaalrapportage met variabele budgetten voor activiteit gerelateerde kosten en opbrengsten. Daarnaast heeft iedere afdeling zijn eigen dashboard, welke inzicht geeft in de resultaten per activiteit-soort en de belangrijkste KPI’s voor de afdeling. Showfigures maakt het eenvoudig om voor iedere klant op maat gemaakte rapportages en dashboards te genereren. Bovendien kan een klant op ieder gewenst niveau naar de cijfers kijken: een totaal overzicht, gegroepeerd of in detail per activiteit. Zo kan de KPI tool helemaal afgestemd worden op de klant en zijn informatiebehoefte.

“Ik heb veel tijd gestoken in onderzoek om mijn idee te scherpen en had uiteindelijk een ver uitgewerkt idee voor de applicatie. DUODEKA heeft mij heel goed ondersteund door samen met mij het ontwerp uiteindelijk te vertalen naar een technisch ontwerp.”

Marijke Buylinckx, MCKX

KPI configurator

Met behulp van de KPI configurator krijgen medewerkers inzicht in de activiteiten database en kunnen ze bovendien zelf KPI’s definiëren en weergeven op een dashboard. De gerealiseerde cijfers en andere prestaties worden afgezet tegen de geformuleerde normen, zo kunnen er afwijkingen in kaart worden gebracht. Kortom, een enorme hoeveelheid inzicht in data die wordt vergaard door de KPI configurator. Bovendien kunnen terugkerende rapportages voor gemeenten en andere stakeholders hiermee ook eenvoudig gegenereerd worden. In de verdere ontwikkeling worden wensen onderzocht met betrekking tot de koppeling van ticketing- en horeca systemen en relevante internet data.

Samen doorontwikkelen

De backend is zodanig ingericht dat MCKX op eenvoudige wijze de activiteitenbegroting en de vaste begrotingen voor diverse klanten kan invoeren. De koppeling met de boekhouding is in te stellen per regel in de begroting, en afdelingen kunnen door MCKX gemakkelijk aangemaakt en ingesteld worden met hun eigen kpi dashboard met rapportages. De komende tijd gaan DUODEKA en MCKX samen kijken hoe Showfigures kan worden doorontwikkeld. DUODEKA is voor mij een belangrijke sparringpartner in dit proces, naast het ontwerpen en implementeren van aanpassingen, denken ze ook mee op inhoud en geven ze alternatieven waardoor de applicatie steeds verbeterd wordt”, aldus Marijke van MCKX.

De resultaten voor MCKX met de komst van de KPI dashboard tool Showfigures zijn:

  • Verbeterde sturingsinformatie voor podia
  • Overzichtelijke KPI tool
  • Mogelijkheid tot bijsturen en doorontwikkeling