d duodeka

Dé app voor spontane gezelligheid

In social app Amigos geef jij aan waar je in voor bent of wat je aan het doen bent, bijvoorbeeld een huisfeestje, wandeling of borrel. Op de kaart zie je de amigo’s die in zijn voor hetzelfde en jou willen joinen. Zo zorgt Amigos voor de mooiste en gezelligste spontane momenten.

 

Waarom Amigos?

Je bent altijd omringd door mensen die net als jij op zoek zijn naar een bepaalde vorm van gezelligheid. Maar hoe vind je hen? Amigos brengt iedereen die open staat voor spontane gezelligheid in kaart. Zo ontmoet jij nieuwe mensen!

De lancering

In de zomer van 2021 is Amigos gelanceerd. Na een succesvolle validatie in Utrecht, is de app hier ook als pilot uitgerold. In eerste instantie zou de pilot de gehele zomer duren. Máár omdat het doel voor de gehele zomer was bereikt binnen één week, is besloten de app diezelfde zomer nog uit te rollen in alle grote Nederlandse steden. De ambities van Amigos eindigen niet bij Nederland, binnenkort zal de app ook internationaal zijn intrede doen.

“Het lijkt er inderdaad op dat de makers van Amigos erin zijn geslaagd om de eeuwenoude stugge volksaard van Nederlanders om te gooien met een simpele app. Alles wat we blijkbaar nodig hebben is iets of iemand die ons uitnodigt om spontaan te zijn.” ~ Tim Fraanje, Vice.com

“Ik ben in april in Utrecht komen wonen. In coronatijd had ik weinig mogelijkheden om veel nieuwe mensen te leren kennen. Ik vind het altijd leuk om gelijkgestemden te ontmoeten, bij een festival bijvoorbeeld, en heb dat de afgelopen tijd gemist. Doordat ik nu drie feestjes heb gegeven heb ik al veel nieuwe mensen leren kennen. Met sommigen heb ik ook doordeweeks iets gezelligs gedaan, dus het blijft niet bij feestjes alleen.” ~ RTV Utrecht