d duodeka

“In 2032 zijn wij actief in 48 ventures. Ben jij actief met ons?”

Venture Builders zijn organisaties die zich inzetten om ondernemers te helpen bij het creëren, ontwikkelen en opschalen van nieuwe digitale bedrijven. Wij snappen dat jij je afvraagt hoe je (het beste) een digitaal business model kunt opzetten. Je bent vast nog niet bekend met alle aspecten van digital.

Verschillende ventures hebben behoefte aan (een veelvoud van) verschillende services. Logisch. Dit hangt ook nog eens af van de fase waarin je verkeert. Daarom hebben wij een shared service center met alles wat digitale bedrijven nodig hebben. Denk aan validatie trajecten, software ontwikkeling en online marketing. Zo kun jij je focussen op het ondernemen zelf.

Duodeka is een coöperatie van digitale ondernemers. Sinds 2016 hebben wij drie eigen ventures ontwikkeld en naar de markt gebracht. De rest staat in de vriezer. Voor verschillende organisaties hebben we de software ontwikkeld die een digitaal business model mogelijk maakt.


“Duodeka is voor ons niet gewoon een IT leverancier, het voelt alsof we één organisatie zijn waarmee we vol passie aan de toekomst van recruitment bouwen.”
Wouter Aarts - 30 jaar, Den Bosch
Co-founder RecruitingFriends
 
“Duodeka heeft een uitstekende oplossing bedacht, binnen het budget en de gestelde deadlines. Het eindresultaat heeft een enorme impact op zowel onze samenleving als de productiviteit van onze medewerkers.”
Victor Slenter - 56 jaar, Utrecht
Directeur Capaciteitsorgaan
“Duodeka is voor ons niet gewoon een IT leverancier, het voelt alsof we één organisatie zijn waarmee we vol passie aan de toekomst van recruitment bouwen.”
Koen Lavrijssen - 29 jaar, Tilburg
Venture Lead - Mr. Winston

Eén shared service center voor alle ventures.

Ideation

Zit je nog in de idee of de brainstorm fase? Dan ondersteunen wij jou bij het verfijnen en valideren van je concept. We gebruiken onder andere de Lean Startup methode. Vervolgens ontwikkelen we snelle en simpele toepassingen om jouw concept al in de praktijk uit te voeren als een (extra) test.

Development

Of het nu een Proof of Concept, Minimum Viable Product (MVP) of het volwaardige platform, app of SaaS product is, wij werken vanuit een fundering-eerst-strategie met een focus op snelheid. Eerst even goed over de toekomst nadenken en dan terug redenen wat nu de belangrijkste stap is.

Online Marketing

Onze eigen ventures brengen we natuurlijk ook online onder de aandacht. Die opgedane kennis en ervaring zetten wij om jouw venture online te lanceren. We kiezen een uitingen-strategie en richten een conversiegerichte website in. Social media is een verwijzend en ondersteunend kanaal. Je zult online vindbaar zijn via zoekmachine optimalisatie en online advertenties.

Capital

We zetten ons eigen netwerk in als toegang tot kapitaal benodigd is. Voor verschillende fasen kunnen we toegang bieden tot informals, seed & vroege fase investeerders en financieringspartijen. Ook kunnen wij mee participeren middels een converteerbare lening. Het verschil tussen het normale tarief en het gefactureerde schrijven we op als converteerbare lening.

Overhead

We hebben bij Duodeka kantoor mogelijkheden. Daarnaast, kunnen we je nog verder inbedden in de Duodeka services voor financiële zaken, human resources, juridisch, etc. Zo kun jij je echt focussen op je onderneming.

I couldn’t wait for success, so I went ahead without it - Jonathan Winters

Ben jij...

Ondernemer

Als ondernemer ben je bezig met het inzetten van digitale kansen voor de bestendiging van jouw business model. Of een nieuw digitaal business model. Duodeka is niet gewoon de volgende (IT) leverancier. Wij kunnen uit eigen ervaring meewerken aan het ontwikkelen van jouw digitale business model. We kunnen zelfs participeren via een converteerbare lening.

Investeerder

Als investeerder of financierder ben je natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe kansen. Bij Duodeka komen die regelmatig langs, net als ‘nieuwe’ ondernemers. Als je zelf actief bent in een nieuw digitaal concept heb je behoefte aan een snelle product-to-market. Gelukkig is dat een van onze pijlers.

Hoe komen ventures tot stand?

De (ideeën voor) Ventures kunnen vanuit Duodeka, ondernemers en/of partners komen. Vervolgens zorgt ons shared service center en netwerk voor een gefundeerde en snelle uitrol. Uiteraard afgestemd op de daadwerkelijke behoeften.

“In 2018 starte ik de ontwikkeling van Notulen Software. Met mijn MVP kon ik snel de markt op en heb ik met een minimale investering mijn propositie gevalideerd. Dit gaf ons voldoende zekerheid om daarna ook echt door te pakken.”
Dion Duimel - 27 jaar, Tilburg
Oprichter Notulen Software
 
“Ik heb veel tijd gestoken in onderzoek om mijn idee te scherpen en had uiteindelijk een ver uitgewerkt idee voor de applicatie. Duodeka heeft mij heel goed ondersteund door samen met mij het ontwerp uiteindelijk te vertalen naar een technisch ontwerp.”
Marijke Buylinckx - 41 jaar, Tilburg
Founder ShowFigures
“Duodeka is voor ons niet gewoon een IT leverancier, het voelt alsof we één organisatie zijn waarmee we vol passie aan de toekomst van recruitment bouwen.””
Koen Lavrijssen - 29 jaar, Tilburg
Venture Lead - Mr. Winston

48 ventures in 2032. Dat is de Duodeka ambitie.

Wij willen ondernemers helpen met het creëren, ontwikkelen en opschalen van digitale bedrijven.

Duodeka zien we als een prototype. Een prototype voor nog heel veel meer Duodeka’s. Daarom investeren we veel in het ontwikkelen van eigen methodieken, handboeken, scripts, experimentatie en data. Als je namelijk een goede strategie hebt gevonden, en die gestructureerd uitvoert, kun je hem oneindig vaak herhalen.

We zijn ontstaan vanuit de complexe software ontwikkeling en combineren dat nu met het ontwikkelen en uitrollen van digitale bedrijven. Voor ons de perfecte combinatie tussen digital en ondernemerschap. In 2016 zijn we samen gaan samenwerken in de Duodeka Coöperatie, want: "60% of a watermelon is a whole lot more than 100% of a grape" - Mark Cuban

Maak een afspraak

Onze Ventures

Amigos

Je bent altijd omringd door mensen die net als jij op zoek zijn naar een bepaalde vorm van gezelligheid. Maar hoe vind je hen? Amigos brengt spontane gezelligheid in kaart!

Mr. Winston

Mr. Winston is een softwaresysteem voor horeca kassasystemen. Door meerdere jaren vermarkt te zijn als volwaardig kassasysteem, hebben duodeka en Mr. Winson samen het softwaresysteem gevalideerd. De software draait momenteel op meer dan 100 locaties.

Notulen Software

Notulen Software is een online vergadertool. Er gaat binnen bedrijven veel tijd en geld verloren aan inefficiënte vergaderingen, hier maakt Notulen Software een einde aan. In het validatietraject bleek er vanuit de markt veel interesse te zijn in een online vergadertool. Momenteel is Notulen Software ruim een jaar operationeel en heeft al ruim 1300 gebruikers.

Het gaat om de toekomst van je business model…