Online ondernemen

Het internet biedt ontzettend veel kansen waar mensen gebruik van willen maken, een mogelijkheid van het internet is starten met online ondernemen. Online komen overal voorbeelden voorbij van jonge ondernemers die vrijheid hebben gecreëerd door online ondernemen (jij kent de YouTube ads ook wel, of niet?). In deze gevallen gaat het vrijwel altijd over de dropshipping methode. Echter, online ondernemen biedt nog veel meer kansen.

Wij van duodeka zijn gespecialiseerd in online ondernemen middels digitale producten, platformen en applicaties. Bovendien begrijpen wij heel goed hoe je de mogelijkheden van online kunt inzetten om jouw bedrijfsidee snel en goedkoop te valideren. Tevens biedt online ondernemen talloze online verdienmodellen om uit te kiezen.

online ondernemen

Zoals reeds gezegd zijn wij van duodeka gespecialiseerd in het valideren, ontwikkelen en vermarkten van digitale producten, platformen en applicaties. Om je hier wat meer gevoel bij te geven en wat inspiratie op te doen, zullen wij enkele cases uitlichten.

Notulen Software

Notulen Software is een SaaS Product, waarmee bedrijven hun vergaderproces geheel kunnen digitaliseren en centraliseren. Wij hebben het product gevalideerd, ontwikkeld en in de markt gezet. Momenteel is Notulen Software een geheel op zichzelf staand bedrijf. Het verdienmodel achter Notulen Software is een abonnement in de vorm van maandelijkse of jaarlijkse betaling. Meer lezen over Notulen Software….

Showfigures

Showfigures is een online applicatie waarmee festivals en podia financiële rapportages en dashboards kunnen genereren. MCKX adviseert podia en festivals bij het genereren van goede sturingsinformatie. Om deze dienstverlening nog verder te verbeteren, besloot MCKX de tool Showfigures te willen ontwikkelen. Meer over Showfigures…

RecruitingFriends

De Nederland Vacature Groep wilde een baanbrekend platform binnen de recruitment wereld realiseren. Door het ontwikkelen van dit digitale platform heeft de Nederland Vacature Groep een fundament gecreëerd voor een geheel nieuwe business. Meer lezen over Recruiting Friends…

Hopelijk hebben de bovenstaande voorbeelden je een beeld gegeven van de vele online verdienmodellen die ook jij kunt creëren door een digitaal product, platform of applicatie te ontwikkelen.

Wanneer jij een idee hebt voor jouw online onderneming, dien je eerst een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren. Klinkt logisch toch? Vreemd genoeg wordt deze stap uit niet genoeg of zelfs helemaal niet uitgevoerd. Wij snappen dat het enthousiasme enorm groot kan zijn, maar het valideren van je bedrijfsidee is echt cruciaal.

Wanneer je idee gevalideerd is, zul je zeer waarschijnlijk de benodigde software moeten laten ontwikkelen. Je kunt kiezen voor standaard of maatwerk software. Ook dit is een keuze die zorgvuldig overwogen moet worden, want beide hebben voor- en nadelen.

Wellicht komt dit gehele proces wel wat overweldigend over: je idee valideren, financieren, ontwikkelen en vermarkten. In dit proces kan het goed zijn om een Venture Builder bij de hand te nemen. Zo wordt je in het gehele proces bijgestaan: van concept tot realisatie.

Is online ondernemen iets voor mij?

Voordat je begint met online ondernemen is het goed om jezelf af te vragen: is ondernemen wel iets voor mij? Op het internet wordt vaak een ideaal plaatje van ‘online ondernemen’ geschetst: slechts enkele uurtjes per week werken, waar op de wereld dan ook en bakken met geld verdienen.

Wellicht is deze toekomst ook aan jou voorbestemd, maar besef je goed dat je in de beginfase (die ook gerust jaren kan duren) bereid moet zijn om 50 a 60 uur per week te werken. Tevens kan de opstartfase financieel zwaar zijn. Om jouw concept realiteit te maken, moet je bereid om heel veel tijd en geld op te geven.

Tevens moet je over de nodige skills bezitten, of bereid zijn om deze uit te besteden. Er dient software ontwikkeld te worden, je idee moet gevalideerd worden, je moet gaan netwerken, je marketing opstarten, sales draaien en je klanten te woord staan. Een flink takenpakket. Met toewijding kun je een heel eind komen, maar besef dat je waarschijnlijk dingen moet gaan uitbesteden.

Een bekende Nederlandse online ondernemer is Eelco de Boer. Als jij online wilt gaan ondernemen, kijk dan zeker dit interview eens:

Wanneer je meer wilt weten over specifiek e-commerce of nieuws hierover, check dan zeker Go Webshop.

Hulp nodig of samen sparren?

Wij van duodeka beschikken over een team van ervaren venture builders. Wij zijn altijd bereid om met jou te sparren over jouw bedrijfsidee om online te gaan ondernemen. Mogelijk kunnen we jou met onze gratis kennisreeks over het valideren van bedrijfsideeën al een handje helpen. Andere vragen over online ondernemen? Neem gerust contact met ons op.