Online bedrijf starten

Jij wilt een online bedrijf starten. Dit betekent dat jij je bedrijfsidee reeds gevalideerd hebt, eventueel benodigde financiering rond hebt en eventueel de benodigde software hebt ontwikkeld. Als dit het geval is, dan kun je inderdaad echt gaan starten met je eigen (online) onderneming. Hier komt meer bij kijken dan je wellicht denkt.

Wij zullen een korte samenvatting geven van een aantal belangrijke zaken waar je aan moet denken. Echter, wij raden aan om zeker ook de website van het ondernemersplein goed te kijken.Hier kun je ontzettend veel informatie vinden over (beginnen met) ondernemen.

Online bedrijf starten

Ten eerste moet je een unieke bedrijfsnaam kiezen. Het is belangrijk dat je gewenste domeinnaam ook nog beschikbaar is. Daarbovenop zul je ook nog even moeten controleren of jouw gewenste naam niet al door iemand anders is vastgelegd als merknaam.

Een van de vervelendste klusjes is het bijhouden van je administratie. Dit is bovendien belangrijk voor je boekhouding. Wanneer je hier echt geen zin in hebt, kun je een boekhouder nemen. Echter, jij zult zelf wel moeten zorgen dat je administratie in orde is. Dit is simpelweg wettelijk verplicht.

Een ander minder leuk, maar wel zeer belangrijk, klusje is het regelen van algemene voorwaarden en verzekeren. Om hier wat meer inzicht in te krijgen is het handig om de onderstaande video te bekijken.

Vervolgens zul je moeten voldoen aan alle wettelijke eisen. Dingen waar je wellicht niet aan gedacht hebt, zoals ‘mag ik wel een bedrijf aan huis starten?’ zijn heel belangrijk om even te controleren. Als je zeker bent dat je ook aan alle wettelijke eisen voldoet, kun je je onderneming inschrijven bij de KVK. Gefeliciteerd, je bent nu officieel ondernemer.

Maar, ik heb nog geen bedrijfsidee

Oke, je wilt een online bedrijf starten, maar hebt nog geen idee wat precies. Dat kan uiteraard. Lees dan zeker even dit artikel over bedrijfsideeën.

Maar, ik heb mijn bedrijfsidee nog niet gevalideerd

Super tof dat je een online bedrijf starten gaat, maar als jij je bedrijfsidee nog niet gevalideerd hebt, dan heb je echt een cruciale stap overgeslagen. Het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek (validatie) kan je heel veel tijd en geld besparen, mocht jouw bedrijfsidee helemaal niet zo’n ‘goed’ idee zijn. In onze gratis kennisreeks over het valideren van bedrijfsideeën zorgen wij dat jij in de juiste mindset komt en kennismaakt met verschillende validatiemethoden.

Maar, ik heb het verdienmodel nog niet bepaald

Je weet dat je bedrijfsidee een goed idee is, maar weet nog niet welk online verdienmodel je gaat hanteren. In dit blog vertellen wij jou alles over alle verschillende online verdienmodellen die er zijn.

Maar, ik heb de benodigde software nog niet ontwikkeld

Het daadwerkelijk gaan ontwikkelen van de software die benodigd is om over te gaan tot actie is een grote stap. Zeker wanneer je niet thuis bent in de wereld van software, is dit best lastig. In onze gratis kennisreeks over software ontwikkeling vertellen wij jou alles over belangrijke keuzes die je moeten maken.