Over Ons

Van zolderkamer en informele samenwerking tot de DUODEKA IT coöperatie

Ons verhaal. Van zolderkamer naar bedrijf

De DUODEKA coöperatie is een initiatief van Tilburgse IT ondernemers. Daar waar de
oprichters passie en ervaring hadden met programmeren én ondernemen, heerste sterk het gevoel dat door de krachten te bundelen er schaalvoordelen konden plaatsvinden. Vanaf dat moment is er een informeel samenwerkingsverband gestart. Vanuit de zolderkamer zijn de 6 Tilburgse ondernemers gaan samenwerken. Niet veel later was ons eerste kantoor aan de prof. Verbernelaan een feit. Op dit moment deden wij bijna alles nog centraal. Er was geen vergaande functiescheiding. Iedereen deed in principe alles.

In de loop van 2016 is er veel tijd en energie gestoken in het meer structureren van de samenwerking, het oriënteren op onze rechtsvorm, en het invoeren van vergaderingen en dus een gezamenlijke besluitvorming. Verder is er een verdergaande functiescheiding aangebracht en zijn er strategie-gesprekken opgestart om de professionaliteit van ons bedrijf verder te ontwikkelen. Tevens is rond dit tijdstip een Raad van Advies ingericht en is vanaf 23 maart 2017 DUODEKA een rechtspersoon met de oprichting van de DUODEKA Coöperatie U.A. Na anderhalfjaar gewerkt te hebben aan de prof. Verbernelaan is DUODEKA verhuisd naar het Nwe Faxx in het centrum van Tilburg. DUODEKA en haar ventures Mr. Winston en Backbone Works zijn gevestigd in het kantoor.

1. Business & IT

Jij wilt meer. Meer business en meer winst. Wij zien IT als middel om dit te bewerkstelligen. Hiervoor is het belangrijk dat de programmeurs goed begrijpen wat er gevraagd wordt en waarom dit gevraagd wordt. Laat dat nu net onze kracht zijn: wij verdiepen ons in je business en denken met je mee.

2. Passend advies

Jij hebt een probleem, en daarbij een oplossing in je hoofd. In de vertaalslag van Business naar IT worden nog wel eens fouten gemaakt. Vertel ons je probleem, dan adviseren wij jou over de best mogelijke oplossing binnen jouw budget. Er zijn al tig bestaande oplossingen waar je gebruik van kunt maken, alleen ken jij die vaak (nog) niet.

3. Door data gedreven

Eerst valideren en testen, daarna pas uitwerken. Dat is het uitgangspunt. Samen met jou werken we toe naar jouw minimum viable product (MVP). Zo kan je goedkoop en snel feedback ophalen uit de markt voordat er meer in wordt geïnvesteerd.

4. Gebruikers staan centraal

Bij het ontwikkelen van IT horen gebruikers centraal te staan. Zij moeten ten slotte gaan werken met het product. Daarom doen we graag (UX/UI) onderzoek bij de doelgroep. Daarbij houden we sterk rekening met jouw bedrijfsstrategie, bedrijfsmiddelen en doelstellingen.

5. Ontwikkeling is co-creatie

Om een visie te vertalen in software moet er eerst geïnterpreteerd worden. Wij maken die vertaalslag voor je. Daarbij betrekken wij je in het volledige ontwikkelproces. Zo leer je meer over IT en krijg je een beter gevoel bij de eindeloze mogelijkheden van jouw software.

6. Jouw droom is ons vertrekpunt

Om te weten hoe een fundament gelegd moet worden, moeten we weten wat er in de toekomst moet komen te staan. Daarom staan we uitgebreid stil bij je toekomstbeeld. Zo weten we zeker dat de software uitbreidbaar & schaalbaar blijft.

Onze mensen

Albert Lalaar

Software Developer

Angel Kosters

Software Developer

Arno Bekkers

Director Backbone Works

Daan Schoofs

Director DUODEKA Holding

Daan Tuller

Lead software API destructor

David Eckhaus

Software Developer

David Schulpen

Marketing specialist

Dion Duimel

Director Backbone Works

Guido de Waal

Software Developer

Hans Donkers

Raad van Advies

Henk van Gils

Raad van Advies

Jens Gielen

Director Young IT Group

Joey Maas

Software Developer

Koen Lavrijssen

Director Mr. Winston

Morta Andriu

UX UI Consultant

Rik van de Looi

Director DUODEKA IT Solutions

Wesley van Bergen

Commercieel Directeur

Wouter van Ooijen

Director Mr. Winston

Bekijk onze ventures: