DUODEKA Academy: Het verhaal van Albert

Eind 2017 kwam Albert Lalaar, reeds met behoorlijk veel ervaring als developer, binnen in onze DUODEKA Academy (ook bekend als Backbone Works). Albert had behoefte aan een nieuwe stap in zijn carrière, waarin hij een inhaalslag op IT gebied kon maken. Wij keken met Albert terug op zijn tijd in de DUODEKA Academy.

Een vruchtbare samenwerking

In november 2017 komt Albert in aanraking met onze academy. Albert was op zoek naar een plek waar hij kon groeien als developer door in een team praktijkgericht te werken. Al snel komen beide partijen erachter invulling aan elkaars wensen te kunnen geven. Albert en Backbone Works besluiten met elkaar in zee te gaan, een beslissing waar beide partijen geen spijt van hebben gehad.

Praktijkgericht werken

Een facet van de opleiding waarover de ex-student zeer enthousiast is, is het praktijkgericht werken. Naast het reguliere lesprogramma heeft Albert gewerkt aan de ontwikkeling van Minutes: een notulen applicatie welke daadwerkelijk in de praktijk gebruikt gaat worden. Albert heeft van A tot Z gewerkt aan de ontwikkeling van Minutes: het maken van een database, maar ook het voeren van klantgesprekken behoorden tot de werkzaamheden van Albert. Door het praktijkgericht werken aan een eigen project heeft Albert belangrijke vaardigheden ontwikkeld. Projectmanagement is een vaardigheid die de student ontwikkeld heeft door het aansturen van nieuwe studenten.

DUODEKA Academy certificaat

Het vinden van de perfecte match

Tevens heeft Backbone Works Albert bijgestaan bij het vinden van een opdracht, iets waar hij zeer tevreden op terugkijkt: ‘Ik merkte dat tachtig tot negentig procent van de development vacatures uitbesteed wordt, er zit altijd een intermediair tussen. Dit maakt het doorgaans erg lastig, je hebt namelijk geen idee of ze je echt goed vertegenwoordigen. Bij Backbone wist ik precies hoe ik gepresenteerd zou worden aan potentiële opdrachtgevers, en kon bovendien altijd mijn zegje doen. Bij Backbone is men echt gericht op een perfect match tussen de trainee en de potentiële opdrachtgever, dat is echt een meerwaarde’.

De combinatie tussen techniek en business, de grote kracht van Backbone

Wanneer we Albert tot slot de vraag voorleggen welke aspecten de Backbone opleiding echt onderscheiden van andere IT-opleiders, hoeft hij niet lang na te denken. ‘De grote kracht is de combinatie tussen techniek en business’. Het DUODEKA team biedt je IT-kennis en ervaring op zowel breed als zeer specifiek gebied. Bovendien word je opgeleid om verder te denken dan alleen als developer. Ze weten heel goed wat er in de praktijk van een developer gevraagd wordt. Ze leren je vaardigheden als commercieel denken en project management. Ook communiceren met niet alleen technische personen, maar ook met leidinggevende en de werkvloer is belangrijk binnen de opleiding. Dit levert je ten opzichte van andere developers een streepje voor op’, aldus Albert.

Freelance programmeurs met business skills

Sinds 2018 leidt DUODEKA in haar eigen Academy, Backbone Works, developers op. De Backbone Works developers kunnen meer dan alleen programmeren. Door hun verstand van business zijn ze echt van toegevoegde waarde voor jouw bedrijf. Interessant? Neem contact op!

Dion Duimel

Kom je langs voor een kop koffie?