DUODEKA Academy: De omscholing van Guido

Na jaren werkzaam geweest te zijn binnen de mainframe branche vond Guido de Waal het tijd voor iets anders. Door zijn grote hoeveelheid opgedane werkervaring kwam Guido erachter dat automatisering bedrijven een enorme impuls kan geven, iets waar hij graag zijn bijdrage aan wilt leveren. Guido besloot zich te laten omscholen tot IT’er. In maart begon Guido aan zijn avontuur in de DUODEKA Academy, ook bekend als Backbone Works. Binnen vijf maanden wist hij zijn certificaat te behalen. Nu is Guido klaargestoomd voor de arbeidsmarkt als Full-Stack PHP developer met een mooie functie als Full-Stack developer als uitkomst! In dit artikel blikken we samen met Guido terug op zijn tijd in de Backbone opleiding.

Ontmoeting op banenmarkt

Via een banenmarkt van het UWV in het Willem II stadion te Tilburg kwam Guido in contact met Backbone Works. Het enthousiasme van de aanwezige Backboners aan de stand sprak Guido meteen aan, waardoor het eerste gevoel van Guido gelijk goed was. Guido heeft altijd interesse gehad in programmeren. Het doorlopen van de Backbone opleiding heeft zijn hobbymatige kennis omgezet in professionele kennis.

Meer dan alleen leren programmeren

Backbone Works focust zich op het opleiden van programmeurs die meer kunnen dan alleen programmeren. Dat is ontzettend belangrijk, onderkent Guido: ‘Het aanbod van IT’ers matcht momenteel niet met de vraag die er is. Bedrijven vragen veel meer dan dat de huidige generatie IT’ers kan’. Backbone wil haar studenten deze vaardigheden, die voornamelijk betrekking hebben op het business aspect, meegeven. Het programma van de Backbone opleiding is Guido goed bevallen. De opleiding faciliteert haar studenten de mogelijkheid om mee te werken aan echte praktijkcases van moederbedrijf DUODEKA. ‘Daar heb ik heel veel van geleerd’, geeft Guido aan. Bovendien waardeert Guido het ook dat er aandachtig wordt geluisterd naar de feedback die de student geeft. Hetgeen voor hem resulteerde in een aanpassing van het opleidingsprogramma.

Wanneer we Guido vragen waarom men voor Backbone Works moet kiezen, antwoordt hij overtuigd: ‘De energie en het enthousiasme van de mensen in combinatie met alles wat je gaat leren, heeft voor mij maanden geleden de doorslag gegeven om voor Backbone te kiezen. Naderhand kan ik zeggen dat ook de compleetheid van het opleidingsprogramma doorslaggevend is om voor Backbone te kiezen’.

Omscholen tot IT'er

Het vinden van een opdrachtgever

Tijdens zijn sollicitatiegesprekken werd het belang van meer kunnen dan alleen programmeren nogmaals onderstreept. ‘Bedrijven kijken ook verder dan alleen het programmeren, ze willen weten waar ze jouw skills nog meer kunnen inzetten’, aldus Guido. Het belang van de focus binnen de opleiding, studenten meer leren dan alleen programmeren, wordt dus ook door de arbeidsmarkt onderkend.

DUODEKA software

Omscholen tot IT’er

Wil jij ook een carrière-switch maken naar de IT? De DUODEKA Academy schoolt jou om tot volwaardig IT’er. Bovendien focust de opleiding zich op het opleiden van programmeurs die meer kunnen dan alleen programmeren. Iets dat jou na het omscholen tot IT’er zeker gaat helpen op de arbeidsmarkt.