Developers opleiding: Backbone Works

Backbone Works is de jongste onderneming binnen de DUODEKA coöperatie. In 2017 is het idee ontstaan om een community van freelance IT professionals op te starten. Hiermee bieden wij developers de kans om verder opgeleid te worden om vervolgens bij een van onze opdrachtgevers aan de slag te gaan met de meest gave, complexe en uitdagende opdrachten.

Only the best!

Een vaak gehoorde uitspraak in heldenfilms waarin de held haast onmogelijke opdrachten tot een goed einde brengt. In onze wereld van IT en techniek denken wij daar net zo over: Bij de matching van IT professionals aan projecten willen wij voor onze opdrachtgevers alleen de beste, geen onder- of middelmaat.

Onze roots liggen in techniek en IT, wij zijn daarbij vaak zelf verantwoordelijk voor goede uitvoering van projecten en worden daar op afgerekend. Wij denken dat je als developer meer skills moet hebben dan alleen code kunnen schrijven. Inzicht in bedrijfskundige processen en bekwaam kunnen communiceren zijn soms belangrijker dan kunnen programmeren.

Onze visie

Onze visie op IT ontwikkelen is dat het niet alleen gaat om het schrijven van code. Automatiseren doe je om processen te verbeteren en efficiënter te maken. Om dit te kunnen moet je dit eerst inzichtelijk maken, de bedrijfsprocessen en doelen begrijpen en deze kunnen vertalen naar een product.

Wij zien veel developers, maar ook IT partijen, een verkeerde weg bewandelen. De klant wil een product en vertelt hoe hij dat gemaakt wil hebben. De ICT-er gaat vervolgens bouwen met als gevolg dat het geboden eindproduct vaak niet voldoet en daarbij ook nog eens heel duur uitpakt. Met ons kan men alleen praten als alle technische plannen eerst van tafel gaan. Eerst het proces en beoogde einddoel nauwkeurig in kaart brengen, dan is de techniek een koud kunstje, die kopen we in of bouwen we zelf.

 

Team

Ons team bestaat uit developers met samen al meer dan 50 jaar ervaring. Hoe gaaf is dat, je werkt voor en met (alleen maar) developers. Bij ons zijn er geen a-technische mensen die jouw techniek managen. Daar zit de nieuwe generatie developers niet op te wachten.

Nog mooier, ons team bestaat ook nog uit echte ondernemers. Onze developers zij namelijk allemaal ondernemer. Die combinatie zie je maar weinig, maar wij hebben er een heel team van.