Case – Roosterapplicatie voor het EBT carrière evenement

Jaarlijks vinden de Economic Business weeks Tilburg plaats op de campus van Tilburg University. Om alles in goede banen te leiden, was de organisatie op zoek naar een partij die een roosterapplicatie kon ontwikkelen. De applicatie diende te functioneren als roostersysteem, waarin zowel de wensen van de studenten als de bedrijven verwerkt worden. De huidige applicatie voldeed niet meer aan de wensen van EBT en ontwikkelde zich niet snel genoeg. EBT kwam terecht bij DUODEKA. Wij hebben een gloednieuwe roosterapplicatie ontwikkeld die voldoet aan alle wensen van de organisatoren en bovendien de komende jaren volop doorontwikkeld kan worden.

roosterapplicatie ebt

Zoektocht naar snelheid en ontwikkeling

Jaarlijks organiseert het bestuur van de EBT in samenwerking met Asset en Tilburg University de Economic Business weeks Tilburg. Tijdens het evenement kunnen studenten zich oriënteren op de arbeidsmarkt. Vele presentaties, workshops en trainingen worden gedurende twee weken gegeven door meer dan tachtig verschillende bedrijven. Onder andere ABN AMRO, Albert Heijn, KLM en Shell waren aanwezig tijdens de afgelopen EBT. Om de Economic Business weeks Tilburg naar ieders wens te laten verlopen, had de organisatie een applicatie nodig die als roostersysteem gebruikt kan worden door de studenten, de aanwezige bedrijven en de organisatie. DUODEKA heeft voor de EBT een applicatie ontwikkeld waarvan de studenten, bedrijven en de organisatie gebruik maken.

Automatiseren workflow

Bij de ontwikkeling van het systeem is vooral gelet op de functionaliteit die het belangrijkst is voor het roostersysteem: het inschrijven en het maken van het rooster. Studenten moesten zich via de applicatie gemakkelijk kunnen aanmelden en zich kunnen inschrijven voor de evenementen die plaatsvinden tijdens de EBT. De applicatie automatiseert de workflow zo veel mogelijk voor de studenten, bedrijven en het bestuur van de EBT. De automatisering zorgt voor veel tijdsbesparing en voorkomt fouten in het proces. Ook heeft DUODEKA de website voor de Economic Business weeks ontwikkeld. De kracht van de website zit hem in het feit dat hij hetzelfde oogt als de applicatie, ondanks dat het twee losse systemen zijn. Zo hoeven gebruikers van de applicatie niet te wennen aan de website, en andersom.

Automatisering carrière evenement
De applicatie is de spil in de
organisatie van de EBT

  • Studenten kunnen zich inschrijven voor activiteiten
  • Bedrijven kunnen studenten selecteren
  • Roosters worden gegenereerd

 

‘DUODEKA kon EBT wel de snelheid en ontwikkeling bieden waar het naar op zoek was. Dit komt mede door het goede begrip van DUODEKA van de workflow en de processen van EBT.’
Rik van de Looi, DUODEKA

Samen doorontwikkelen

De gloednieuwe applicatie voldoet aan alle wensen van de organisatoren, maar biedt tevens de mogelijkheid deze nog volop door te ontwikkelen de komende jaren. De Economic Business weeks zijn een jaarlijks terugkerend evenement op de campus van de Universiteit van Tilburg. In aanloop naar de volgende Economic Business weeks zullen wij de organisatie blijven bijstaan met het vertalen van hun wensen naar de roosterapplicatie.

De resultaten voor EBT met de komst van de applicatie zijn:

  • Een applicatie die voldoet aan alle wensen
  • Geautomatiseerde workflow
  • Tijdsbesparing en minder fouten
  • Bijpassende nieuwe website
  • Mogelijkheid tot doorontwikkeling